Öntözésfejlesztés I.

képgaléria


Társaságunk 2013. évben sikeresen megvalósította az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program és a Darányi Ignác Terv keretében meghirdetett Öntözés mezőgazdasági üzemi és közösségi létesítményeinek fejlesztése támogatási jogcímhez kapcsolódó beruházását. A beruházás megteremti a lehetőséget az intenzív öntözéses technológia alkalmazására.

A fejlesztés során, három helyszínen (Ács, Naszály és Nagyigmánd) összesen 460 ha szántóterület öntözését valósítottuk meg. A beruházás keretében telepítésre került 4 db GPS vezérelt Center Pivot öntöző berendezés.

A fejlesztés hatására javul a gazdálkodás hatékonysága, a termésbiztonság. A hagyományostól eltérő szántóföldi kultúrák vezethetők be a vetésszerkezetébe. Javul az állattenyésztés számára előállított tömegtakarmányok hozama, minősége.

A projekt elszámolt költsége 266.284.764.- Ft, melyhez 105.516.652.- Ft támogatási összeg kapcsolódik. A támogatások összegének 75 %-át az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap, 25 %-át pedig a Magyar Állam költségvetése biztosította.